Summa sidvisningar

torsdag 6 september 2012

Sött och gott från Bolcheriet

I Skagen besökte vi en riktigt läcker affär Bolcheriet . 
Eftersom jag inte besökt Gränna och sett polkagristillverkningen, kan jag inte jämföra dessa ställen, men detta var verkligen fascinerande att se.
Alla var välkomna in att sitta ner och titta på tillverkningen.Vilka killar som jobbade där. Att det  var ett tungt jobb kunde man se på deras muskulösa armar.
 Här ser ni hur de slänger karamellmassan upp på stora krokar på väggen och sen drar ut den så den blev cirka 4 meter.Som ni ser på karamellerna jag köpt är det text och figurer inuti dem. Det finns massa att välja på ex till dop och bröllop.Flera sorter kan ni se på hemsidan om ni klickar på namnet på affären.Visst är det skickligt!
Barnen uppskattade verkligen att man bjöds på karameller där också.
 På tal om sött .Denna lilla sötnos låg längst ut på Grenen helt oberörd av att massa folk gick förbi och tom fotograferade allldeles inpå :-))

3 kommentarer:

Katarina sa...

Så häftigt med text och mönster på karamellerna, skickligt! Det är väl bara skådegodis"?:-)) Otroligt att komma så nära sälen! kram Katarina

Radka sa...

What a lovely time you had, the sun was shining :-)
xx

eva sa...

Wow, vilket tjusigt godis du har hittat! Med text och allt! Lite annorlunda mot polkagrisarna - men ändå väldigt lika. Den lille tjockisen på sista bilden var ju bara för mysig!
Kramisar