Summa sidvisningar

söndag 11 november 2012

Broderi-broderusk på gång.

Visst är detta ett underbart yllebroderi?Absolut inte broderat av mig. Någon besökte för många, många år sen mina föräldrars affär och sålde yllebroderier. Denna, som min mamma köpte, låg sedan länge i en garderob. För länge sen fann jag den och spände broderiet på en skiva och har ibland haft den på väggen, men nu ganska länge i en garderob--igen.
Så skriver Wenche nyligen om svenska yllebroderier, där så kuddar ofta har en tofs i hörnen. Nu har jag lust att göra en stor kudde av detta broderi, med tofsar. Tack Wenche för den inspirationen.

Från Wenche beställde jag förra veckan ett Julbroderuskhäfte och är nu i full fart med några av de fina julsakerna. Eftersom det är julklappar, så kommer inga bilder därifrån på ett tag:-))
I kvilttidningen är detta från en jullöpare, jag tror jag kommer att göra något annat av broderiet.
En hel del på gång alltså. Kul när jultygerna kommer fram och fantasin får börja jobba.

11 kommentarer:

annemarlen sa...

Vilket vackert broderi, inte ska det vara i garderoben!
Nej, fram med det och gör en kudde med tofsar, en riktigt bra ide...
Lycka till, kram. :)

eva sa...

Oh, vilket vackert ullbroderi! Påminner faktiskt lite om vissa dräkter här uppe i Dalarna. Naturligtvis ska du ha det framme, så att göra en kudde av det låter som en mycket bra idé, tycker jag. Kan gissa att du är på gång med något vackert till julen;-)
Kramisar

Maja sa...

Ja, gör en kudde!
Det ser jättefint ut!
Kram

Pysselfarmor sa...

Ett så vackert broderi och visst är det ett yllebroderi, men det finns "olika stilar" beroende på varifrån broderiet kommer. Det här är ett dalafloda broderi....googla på de orden så får du se :-)

kuddar med tofsar i hörnen är oftast skånskt yllebroderi....

du kan göra precis vad du vill med det....

Dollandesign sa...

Jag tycker att det är en utmärkt ide´att göra en kudde av din "skatt". Som alldeles för länge, och vid två tillfällen dessutom, levt sitt liv i en garderob.

Dollandesign

Jen sa...

Hi ! Gudrun, That embroidery is so beautiful, I can see you makeing a pillow with that embroidery it will be so lovely. (and not to be in the cupboard) I will look foreward to seeing it when it is finished.

Katarina sa...

Så vackert broderi! Klart det ska få bli en kudde, om det nu är lagom storlek för det! Mkt bra idé!
Ska bli skoj att senare få ta del av vad du nu har på g! kram Katarina

idémakeriet sa...

Nej nu runt julklappsdagarna får man inte avslöja för mycket:)
Vilket vacker broderi, ja jag ser det framför mig som en kudde med färgade tofsar på sidorna, det blir säkert jätte fint.
Kram Gerda

Radka sa...

It is a beautiful wool embroidery, Gudrun, it is a shame to hide it:-)
Wenche's embroidery is very similar to a tablecloth I made from her pattern last Christmas,I think she is using that design a lot.

Олеся sa...

Hi, Gudrun! Mycket trevligt! Hugs!

Unknown sa...

Vackert och användbart! Gör något fint av det.