Summa sidvisningar

söndag 7 juli 2019

I cikoriatid syr jag också

Nu lyser det blått på många ställe här på Öland.I vägkanterna och i hagarna. Det är en vackert tid nu och på cykel kan man njuta av fåglarnas läten och vindens sus. Det kallar jag livskvalité.
Men ibland byter jag ut cykelsadeln mot symaskinsstolen.
Efter en liten filmsnutt där man ser Svetlana Sotak sy med restbitar på en bit vadd, blev jag sugen att sy liknande. Här kviltar man direkt efter varje ny påsydd tygbit.

Jag sydde de två sidorna 9,5"x8,5" och klippte bort hörnen med 1". Rymmer plånbok,mobil och glasögon och jag har nu fått en storlek jag gillar.

11 kommentarer:

sall1234 sa...

Oi så fin veske du har sydd. Alltid kjekt med sånne som rommer det viktigste vi må ha med oss. Ha en fin søndag.

Katarina sa...

Ljuvlig färg på cikorian!Fin väska du fick till! Har också använt mig av den tekniken någon/några gånger, det är kul! kram Katarina

Immi sa...

Ja, va fint, jag såg också den filmsnutten och blev sugen...tur man ser lite olika snuttar, så man kan ta tag i scrapsen..Kram Immi

Radka sa...

Nice bag :-)
I watched the clip, very interesting method; do you also have the backing on at the same time, or just the wadding?
xx

Kerstin sa...

Så läcker väskan blev. Inte testat metoden en. Men nog dags att göra det. 😀
Kram
Kerstin

Gunilla sa...

Jättefin!
Jag testade den metoden för länge sedan. Roligt att sy så.
kram

Catarina C sa...

Vilka vackra vilda blommor det finns! Din väska är jättesöt och den tekniken har jag också sytt ett par små förvaringar av, dock ej kviltat samtidigt. I förra veckan föreslog jag just Gåsakviltarnas ordförande att vi kunde ha det som en aktivitet till hösten som jag kommer att hålla i. Tack för länken till lilla videosnutten!
Kram Catarina

Birthe Marie sa...

Den ble veldig flott og så dekorativt det ble med den røde glidelåsen.! Det er så kjekt å skape fine ting av tøyrester. Smart metode du har brukt.
Tenker det er deilig å dra på sykkeltur på öland. Jeg har dessverre ikke vært der, men har sett vakre bilder derfra. :-)

RandiT sa...

Så fin!

Annika sa...

Trevlig teknik och snygg väska, Kram Annika

Saija sa...

Lovely!! The red zipper makes it special :)